Prinses op de erwt bed

De prinses op de erwt

Laat zien hoe leuk je dit sprookje vindt
[Totaal: 12 Gemiddeld: 1.3]

De prinses op de erwt is een sprookje van Hans Christian Andersen. Het is een van de kortste sprookjes die hij heeft geschreven.

Het sprookje De prinses op de erwt

princes op de erwt
CC BY-NC-ND by ehpien

Het sprookje De prinses op de erwt gaat over een prins. Hij is oud genoeg om te trouwen, maar wil wel met een echte prinses trouwen. Hij maakt kennis met heel veel meisjes die zich aanbieden of die hij tegenkomt op het bal op het paleis. In de meeste gevallen zijn de meisjes echter geen prinses, maar gewone meisjes die doen alsof. Dan bedenkt de koning een list. Hij verstopt onder 20 matrassen een erwt. Het idee is dat een prinses zo’n gevoelige huid heeft dat ze de erwt zal voelen.

Heel veel meisjes slapen heerlijk op het bed, maar voelen niets. Totdat een niet zo heel knap meisje aanklopt en zegt dat ze een prinses is. Zij mag ook op het bed slapen, maar klaagt de volgende dag dat het leek alsof er een steen onder haar matras lag. Zij moest dus wel een echte prinses zijn. Zij trouwen en leefden nog lang en gelukkig.

Prinses op de erwt

Meer sprookjes

Vorig sprookje
princess_iris_illustration_limousine_by_patricia_heijmen
Andere Sprookjes

Prinses Iris en Het Regenboogmuseum

volgend sprookje
De rode schoentjes sprookje
Hans Christian Andersen

De rode schoentjes

Reacties

    • Jules Vismale
    • 3 oktober 2020
    Beantwoorden

    In veel sprookjes en in de echte wereld trouwen bepaalde prinses, prinsessen of gewone burger-jongens of -meisjes zelfs al met elkaar als ze niettemin elkaar nog niet eens goed kennen! En dan kun je er van op aan dat zulke bruiloften meestal GEEN sprookjes zijn, laat staan zo eindigen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *