Sprookjesboek met de leukste sprookjes

Sprookjesboeken zijn ontzettend leuk om te lezen of om te geven. Sowieso spreken sprookjes kinderen ontzettend aan en zelf weet je natuurlijk ook nog hoe leuk het was als je vader, moeder, opa of oma voor het slapengaan een sprookje voorlas. Maar wat is nu het leukste sprookjesboek om te kopen? Kies je een boek met de leukste sprookjes van Grimm of juist met sprookjes van Andersen? Of de sprookjes van 1001 nacht? Op deze pagina laat ik je kennismaken met een aantal van de leukste sprookjesboeken, zodat jij altijd een leuk verhaal hebt om voor te lezen.

Sprookjesboek opnieuw uitgebracht

De originele sprookjesboeken van Perrault, Grimm en Andersen zijn al honderden jaren geleden uitgebracht. De huidige vertellingen van deze sprookjes zijn goed leesbaar en vaak deels herschreven zodat ze beter bij deze tijd passen. Vaak zijn de angstaanjagende delen eruitgehaald en lopen de sprookjes goed af. Dat was, vooral in de boeken van Perrault, vaak anders. De boeken moesten een bepaalde angst inboezemen om de kinderen te laten beseffen dat ze vooral lief moesten zijn en goed moesten luisteren. Mijn favoriete sprookjesboek is Het sprookjesboek voor groot en klein, waarin Marianne Busser en Ron Schroder sprookjes opnieuw vertellen. Heerlijk leesbaar en begrijpbaar, zelfs voor de kleinste liefhebbers.

Sprookjes van Grimm

De sprookjes van Grimm zijn het meest populair om opnieuw uit te brengen. Dit zijn de sprookjes die toch het meest populair waren. Sprookjes van Grimm zijn onder andere Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en Roodkapje.

Andere sprookjesboeken

Naast de traditionele sprookjes zijn er tegenwoordig meer sprookjesschrijvers. Er is bijvoorbeeld een sprookjesboek van de hand van Annie M.G. Schmidt en Arthur Docters van Leeuwen. Ook zijn er schrijvers die sprookjes als onderwerp voor hun boeken nemen. Paul van Loon schreef bijvoorbeeld een leuk kinderverhaal over De sprookjessprokkelaar. Zij schrijven sprookjes vanuit hun eigen fantasie, maar wel met de oorspronkelijke thema’s en karakters.

Reacties

  1. Van 12 t/m 20 oktober 2019 organiseren we in Arnhem de 12e editie van het Sprookjesfestival. wellicht leuk om iets gezamenlijk op te pakken?
    http://www.sprookjesfestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *