de prins die een prinses wilde zijn

De prins die een prinses wilde zijn

BoekenBoeken

De prins die een prinses wilde zijn is een sprookje dat aansluit bij het gevoel dat mensen kunnen hebben dat ze iemand anders zijn dan hoe ze geboren zijn en hun weg naar het vinden van hun ware identiteit. Je zult hobbels tegenkomen, maar als je eerlijk bent naar jezelf komt het uiteindelijk altijd goed. Tenminste, in dit sprookje. In de echte wereld kan dat soms anders zijn, maar laat je daardoor niet tegenhouden.

Er was eens

Er was eens een prins genaamd Alex. Hij woonde in een groot kasteel met zijn ouders, de koning en koningin. Alex had alles wat hij zich maar kon wensen: een mooi kasteel, bedienden die voor hem zorgden, en alles wat zijn hart begeerde. Maar Alex was niet gelukkig. Hij voelde zich niet thuis in zijn rol als prins. Hij hield niet van vechten of jagen, en hij vond het niet leuk om in dure kleding rond te lopen. Hij wilde gewoon zichzelf zijn, maar hij wist niet wie dat was.

Op zoek naar zichzelf

Op een dag besloot Alex om weg te lopen van huis. Hij wilde op zoek gaan naar zijn ware identiteit. Alex liep door het bos en kwam langs een pad. Hij volgde het pad en kwam bij een klein huisje. In het huisje woonde een oude vrouw. “Kan ik je helpen?” vroeg de oude vrouw. “Ik ben op zoek naar mijn ware identiteit,” zei Alex. “Ik weet niet wie ik ben.” De oude vrouw glimlachte. “Ik kan je helpen,” zei ze. “Maar het zal niet makkelijk zijn.”

oud vrouwtje met magische steen

De weg naar de waarheid

De oude vrouw gaf Alex een magische steen. “Deze steen zal je helpen om je ware identiteit te vinden,” zei ze. “Maar je moet hem met voorzichtigheid gebruiken. De steen zal je naar een andere wereld brengen, waar je zult worden geconfronteerd met je angsten en onzekerheden.” Alex nam de steen aan en bedankte de oude vrouw. Hij keerde terug naar het pad en ging verder. Alex liep door het bos en kwam bij een rivier. Hij zag een bootje aan de kant liggen en stapte erin. Hij gooide de magische steen in de boot en de bootje begon te varen. Op weg naar een andere wereld.

De andere wereld

De andere wereld was vol magie en wonderen. Er waren prachtige bossen, heldere rivieren, en hoge bergen. Alex ontmoette er veel verschillende mensen en dieren. Het eerste dier dat Alex ontmoette was een draak.

De draak

Op een dag kwam Alex bij een donker bos. In het bos woonde een draak. De draak was boos en hij terroriseerde de mensen in het bos. Alex wilde de mensen helpen besloot om de draak te verslaan. Hij was niet voor niets een prins. Hij was bang, maar hij wist dat hij het moest doen om de mensen te helpen. Alex trok zijn zwaard en ging op weg naar de draak. De draak zag Alex aankomen en hij begon met springen en was klaar voor de aanval. Alex was snel en hij kon de draak ontwijken. Op dat moment kon hij de draak doden, maar besloot dat dit niet de manier was waarop hij wilde vechten.

Hij legde zijn zwaard neer en bleef met een vriendelijke blik naar de draak kijken. De draak spuwde vuur, en kon Alex aanvallen, maar deed dat niet. De draak besefte dat vriendschap belangrijker was dan elkaar terroriseren. De draak en de mensen in het bos konden weer samen in het bos wonen. Ze bedankten Alex voor zijn heldendaad.

de prins en de draak sluiten vriendschap

De prinses

Een andere dag kwam Alex bij een kasteel. In het kasteel woonde een prinses. De prinses was mooi en ze was ook erg aardig. Alex werd verliefd op de prinses. Hij wist dat hij haar moest redden van een boze tovenaar. De tovenaar had de prinses betoverd. Ze was tot haar middel versteend, zodat ze niet kon lopen en de hele dag gedragen moest worden. Alex wilde ook haar redden. Alex ging naar de tovenaar en hij vertelde het verhaal van de draak in het bos. De tovenaar was geraakt en daarmee brak de betovering en de prinses kreeg haar benen weer terug. Alex en de prinses werden verliefd. En toch was Alex nog niet gelukkig. Er moest meer zijn. Samen met de prinses vervolgde Alex het pad op weg naar zichzelf.

De fee

Een dag kwamen Alex en de prinses bij een magische grot. In de grot woonde een fee. De fee was oud en wijs. Alex vertelde de fee over zijn zoektocht naar zijn ware identiteit. De fee gaf hem een wijze les. “Je ware identiteit is wat je in je hart voelt,” zei de fee. “Je hoeft niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen.” Alex bedankte de fee voor haar wijze les. Hij was nu klaar om terug te keren naar zijn eigen wereld.

De terugkeer

Alex en de prinses gingen terug naar het bootje en Alex gooide de magische steen in het water. Het bootje begon te varen en ze werden teruggebracht naar Alex’ eigen wereld. Alex was een andere persoon geworden. Hij was tot de conclusie gekomen dat hij liever Prinses Alexandra wilde zijn dan Prins Alex. Iets dat hij diep in zijn hart altijd al had gevoeld, maar nooit had durven uitspreken. Hij vertelde het de prinses en allereerst schrok ze, maar al snel viel het kwartje en omarmde ze het gevoel van Alex. Ze werd nog verliefder. Alex was nu gelukkig en tevreden met zichzelf. Hij veranderde in een echte prinses, en hij of eigenlijk zij was eindelijk zichzelf.

twee prinsessen in een boot, verliefd

Alexandra ging terug naar het kasteel en vertelde haar ouders over de reis. De koning en koningin waren trots op haar. Alexandra en de prinses leefden nog lang en gelukkig. Zij was nu een echte prinses, en was eindelijk zichzelf.

De wijze lessen

Alex leerde veel over zichzelf tijdens zijn reis. Hij leerde dat hij dapper was, dat hij compassie had, en dat liefde en vriendschap belangrijker waren dan vechten met een zwaard. Hij leerde ook dat het belangrijk is om jezelf te zijn, ongeacht wat anderen denken. Hij leerde dat iedereen uniek is en dat iedereen zijn eigen weg moet vinden in het leven. En dat als je eerlijk bent over jezelf anderen je vanzelf zullen volgen.

Een sprookje voor de lhbtiq+community

Sprookjes zijn van oudsher gebaseerd op de traditionele verhoudingen tussen man en vrouw. De man is de held, de vrouw moet gered worden, en het komt altijd weer goed. Dat is niet meer altijd van deze tijd. Hier moet ook ruimte zijn voor onzekerheid, jezelf ontdekken en anders mogen zijn en toch geaccepteerd worden. Daarom mag prins Alex in sprookje de prins die een prinses wilde zijn op zoek naar wie hij is. Natuurlijk komt hij wel allerlei karakteristieke sprookjeselementen tegen op zijn pad en overwint hij (of zij) uiteindelijk. Hiermee zoeken we duidelijk naar een link met de lhbtiq+-community, maar is dit sprookje ook zeker leuk voor iedereen.

Traditionele sprookjes over het vinden van je eigen identiteit

Er zijn veel sprookjes die gaan over het vinden van je eigen identiteit. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Assepoester is een klassiek sprookje over een meisje dat haar ware identiteit vindt door het bal van de prins te bezoeken. Ze is eerst verborgen door haar gemene stiefmoeder en stiefzussen, maar ze vindt uiteindelijk haar plaats in de wereld dankzij haar eigen schoonheid en innerlijke kracht.
  • De gelaarsde kat is een sprookje over een arme jongen die zijn ware identiteit vindt door middel van een magische kat. De kat helpt de jongen om zijn fortuin te verdienen en te trouwen met een prinses.
  • De prinses op de erwt is een sprookje over een prinses die haar ware identiteit vindt door haar zachte en gevoelige natuur. Ze is de enige die comfortabel kan slapen op een erwt, wat een teken is van haar ware prinsesachtige aard.
  • De kleine zeemeermin is een sprookje over een zeemeermin die haar ware identiteit vindt door haar menselijke ziel op te offeren. Ze is bereid om alles te geven om bij de man van haar dromen te zijn, zelfs als het betekent dat ze haar eigen identiteit moet opgeven.
  • Repelsteeltje is een sprookje over een vrouw die haar ware identiteit vindt door haar eigen kracht en intelligentie te gebruiken. Ze is in staat om Repelsteeltje te verslaan en haar zoon te redden, wat een teken is van haar kracht en zelfvertrouwen.

Deze sprookjes laten zien dat het vinden van je eigen identiteit een proces kan zijn dat tijd en moeite kost. Het kan moeilijk zijn om je eigen pad te vinden, vooral als je wordt beïnvloed door de verwachtingen van anderen. Maar uiteindelijk is het belangrijk om jezelf te zijn en je eigen unieke pad te volgen.

Wat vind je van De prins die een prinses wilde zijn

Ik heb het sprookje De prins die een prinses wilde zijn zelf bedacht. Hierin heb ik geprobeerd de nieuwe werkelijkheid te koppelen aan traditionele elementen uit sprookjes. Waarbij vriendschap en jezelf leren kennen als thema’s centraal staan. Ik ben benieuwd wat je van het sprookje vindt. Heb je tips om het sprookje beter te maken dan zijn die altijd welkom. Vermeld ze graag in de reacties onderaan dit artikel. Blijf alsjeblieft wel een beetje aardig ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven